Merkfraude

Merkfraude of vervalsing is niets meer dan inbreuk op het merkrecht (merkfraude/namaakproducten). . Namaakproducten voldoen vaak niet aan de gestelde veiligheidseisen en kunnen daarmee een bedreiging voor de volksgezondheid zijn.

Wat is merkfraude?

Merkfraude of vervalsing komt regelmatig voor en e is niets meer dan dat uw product of dienst zonder toestemming wordt nagemaakt, doorverkocht of verhandeld.  Ontwikkelaars of verkopers van producten of diensten kunnen hun werk beschermen via het intellectuele eigendomsrecht. Dit houdt in dat anderen het niet mogen gebruiken zonder dat er toestemming voor gegeven is door de eigenaar. Uw product of dienst kan beschermd worden middels octrooi- of auteursrecht.

Toch is de handel in merken (vaak duurdere luxe artikelen) zeer groot, binnen Europa maar ook wereldwijd.

Voorbeelden van merkfraude zijn;

  • Parfum of andere farmaceutische producten
  • Merkkleding of accessories als tassen
  • Muziek en Films

Dit zijn vormen van merkfraude of vervalsing waar een gedegen en goed onderbouwd onderzoek kan bijdragen aan het opsporen en vervolgen van de fraudeurs.

Wat kan Rebuss voor u betekenen?

Rebuss Bedrijfsrecherche werkt samen met experts op het gebied van merkfraude. Tevens is Rebuss recherchebureau reeds sinds 2007 werkzaam op het gebied van fraudeonderzoeken. Ieder onderzoek is anders en behoeft een andere aanpak. Rebuss gaat daarom altijd vrijblijvend eerst een adviesgesprek met u aan om te bekijken welke stappen we kunnen nemen om het gewenste doel te behalen. Daarnaast kijken we naar de mogelijkheden binnen de wetgeving. Denk bijvoorbeeld aan een Pseudoaankoop of het uitvoeren van observaties tijdens transacties.

Bij een redelijk vermoeden van merkfraude kan Rebuss Recherchebureau u verder adviseren van het onderzoek tot aan een eventuele rechtszaak.

Heeft u te maken met van een vorm van merkfraude? Rebuss doet onder meer onderzoek in; Arnhem, Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Den Haag, Zwolle, Gouda. Kortom, u kunt voor merkfraude onderzoek terecht bij de adviseurs en experts van Rebuss Bedrijfsrecherche Nederland.

 

Of neem direct telefonisch contact op met een van onze adviseurs. Dit kan per Whatsapp (dagelijks van 9:00 uur tot 21 uur bereikbaar).

 

Direct contact met een adviseur? Dat kan op telefoonnummer: 06-18810466