Buitendienstfraude


Een onderzoek naar buitendienstfraude houdt onder meer in het zoeken naar misbruik van uw goederen, verkoopcijfers en van tijd, uw tijd! In de praktijk blijkt dat de buitendienstmedewerker vaak afwezig is binnen werktijd, of elders is dan op de afgesproken plekken. Iets wat u als werkgever niet altijd scherp krijgt. Het is immers een buitendienstfunctie waarbij u vertrouwen moet hebben dat de medewerker zijn of haar werk naar behoren uitvoert. In de parktijk kan dit nog wel eens voor verschillen zorgen in administratie, kilometerstanden, tijd of verkoop. Is de werknemer andere activiteiten aan het uitvoeren, of voert deze te weinig werkzaamheden uit? Of voor de concurrent of eigen bedrijf aan het klussen tijdens werktijd? Maakt de werknemer minder of te veel kilometers met het bedrijfsvoertuig dan de beoogde aantal kilometers? In uw bedrijfsauto, tijdens uw werktijd?!

Een dergelijke medewerker kost onnodig veel geld. Buitendienstfraude kost het bedrijfsleven jaarlijks miljoenen! Reden genoeg om een onderzoek door Rebuss bedrijfsrecherche in te stellen.

 

Waarom een onderzoek uitvoeren

Vaak zijn er signalen die wijzen op buitendienstfraude. Een collega ziet hem of haar gedurende het werktijd “andere” activiteiten uitvoeren. Het signaal dat u er mee afgeeft aan andere medewerkers is duidelijk. Na het vaststellen van het buitendienstfraude wordt aan u een strategisch advies gegeven. De vervolgstappen zijn vaak een confronterend gesprek en eventueel terugbetaling (bij aantonen diefstal) of ontslag.

Kortom, voorkomen is beter dan genezen. Een door Rebuss bedrijfsrecherche uitgevoerd onderzoek kan de opdrachtgever kosten en een gang naar de rechter besparen. Rebuss werkt met professionals en experts op het gebied van onderzoek en fraude. De rechercheurs en privédetectives hebben meer dan 15 jaar ervaring binnen politie en justitie.

 

Vrijblijvend contact opnemen

Vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem contact op met Rebuss bedrijfsrecherche, privédetectives & juridisch adviseursU kunt ons ook direct bereiken op telefoonnummer: 06-18810466

Bent u als medewerker op de hoogte van een andere collega die zijn functie als buitendienstmedewerker niet zo nauw neemt? En heeft u er last van omdat u bijvoorbeeld het werk steeds moet overnemen? Of nog erger, dat u er over moet liegen van uw fraude plegende collega? Dan kunt u anoniem een melding maken. Wij nemen dan contact op met het betreffende bedrijf of leidinggevende zonder dat uw naam vrijgegeven wordt.

Gratis intake Informatie aanvragen