Wat is stalking


Stalking is het stelselmatig lastigvallen van een persoon, door die persoon te achtervolgen, steeds op hinderlijke wijze contact op te nemen, en soms ook te bedreigen.

Het woord stalking komt van het Engelse woord to stalk, wat besluipen (meestal van wild) betekent. Het Nederlands Wetboek van Strafrecht wordt het met belaging aangeduid (van het werkwoord belagen, in het nauw brengen).

Stalking kan strafbare feiten inhouden of tot strafbare feiten leiden, zoals vandalisme, laster, smaad, mishandeling of bedreiging. In veel, wellicht zelfs de meeste gevallen, gaat het om feiten die op zichzelf genomen niet strafbaar zijn, zoals het toesturen van cadeaus, achtervolgen, bespieden, opbellen of schrijven en e-mailen. Hoewel deze acties stuk voor stuk niet illegaal zijn, is het contact voor de gestalkte ongewenst en is bovendien de frequentie van het gedrag zeer hoog.

Waarom een onderzoek naar stalking laten uitvoeren

Recherchebureau Smits & Schmidt kan helpen de beangstigende situatie in kaart te brengen door naar u te luisteren. Uw informatie wordt door Rebuss in vertrouwen  aangehoord waarna direct actie wordt ondernomen. Door het dossier volledig te maken met bewijsmateriaal dat als dossier bij de aangifte gedaan kan worden. Iets wat de bedreigingen sneller doet stoppen of verminderen. Het verschil tussen de acties van de Politie en een recherchebureau ligt hem in de snelheid en de kosten. Uiteraard moet u de kosten betalen voor de inzet van een recherchebureau. Daarentegen bent u wel sneller verlost van de bedreigingen doordat de Politie direct actie kan ondernemen met een door recherchebureau Smits & Schmidt opgemaakt dossier en rapportage. Bij recherchebureau Smits & Schmidt werken vrouwen die bepaalde situaties beter begrijpen dan onze mannelijke collega’s.

Recherchebureau Smits & Schmidt recherche de gewenste prijs/kwaliteit verhouding op het gebied van onderzoek en rapportage.

Vrijblijvend een gesprek aanvragen? Neem contact op met onze privedetective in Zeist, provincie Utrecht.

Gratis intake Informatie aanvragen