Onrechtmatig ziekteverzuim

Wat is onrechtmatig ziekteverzuim

Een onderzoek naar onrechtmatig ziekteverzuim houdt in het zoeken naar misbruik van tijd. Uw tijd! In de praktijk blijkt dat de ziek gemelde medewerker bijvoorbeeld werkt bij een concurrent, aan het klussen is, zwart aan het werk is of bezig met de opstart van een eigen bedrijf. Een dergelijke medewerker kost onnodig geld. Reden om een onderzoek door Rebuss bedrijfsrecherche te laten uitvoeren.

Waarom een onderzoek naar onrechtmatig ziekteverzuim laten uitvoeren

Vaak zijn er signalen die wijzen op onterecht ziekteverzuim. Een collega ziet hem of haar bijvoorbeeld  “andere” werkzaamheden verrichten. Of komt hem in het weekend in de kroeg tegen terwijl de medewerker tot niets in staat is volgens het rapport van de bedrijfsarts. Na het vaststellen van de bevindingen wordt aan u een strategisch advies gegeven. De vervolgstappen zijn vaak een confrontatiegesprek met de medewerker en ontslag (op staande voet of vaststellingsovereenkomst).

Door het dynamisch observeren van de medewerker kan Rebuss Bedrijfsrecherche zorgen voor een feitelijk juridische onderbouwd onderzoek zonder dat dit invloed heeft op uw organisatie of uw klanten. Rebuss beschikt over de juiste kennis, ervaring en vergunning en zet enkel gespecialiseerde gediplomeerde rechercheurs en juristen in om het juiste resultaat te krijgen.

Een door Rebuss Bedrijfsrecherche uitgevoerd ziekteverzuim onderzoek kan de opdrachtgever kosten en een gang naar de rechter besparen. In de rechtspraak zijn diverse stukken te vinden waarbij het onderzoek is onderbouwd door een recherchebureau. Ga niet zelf feiten verzamelen maar laat de uitvoering aan een professional over. De objectiviteit van een recherchebureau en de wetgeving omtrent de privacy, vormen vaak de basis van het oordeel van de rechter.

Rebuss Bedrijfsrecherche werkt samen met advocatenkantoren door heel Nederland. Rebuss acht het van groot belang dat de eindrapportage goed juridisch en feitelijk onderbouwd is.

Gratis adviesgesprek? Bel: 06-18810466.

Gratis intake Informatie aanvragen