Falsificaties


Wat is een falsificatie

Een falsificatie is het vervalsen van een bestaand document. Dat kan bijvoorbeeld een diploma, contract, waardecheque, schilderij of ander bestaand document of product zijn.

Er zijn drie soorten falsificatievormen te benoemen namelijk;

  • Namaken: een kopie maken van het origineel
  • Valselijk opmaken: een geschrift opmaken dat niet bestaat,(bv. een diploma of  getuigschrift)
  • Vervalsen: veranderingen aanbrengen in een origineel waardoor het een andere waardebestemming krijgt (bv: waardecheque, paspoort, tegoedbon)

Rebuss recherche heeft de juiste technieken en detectieapparatuur om falsificaties te onderscheppen. Zelfs binnen het bedrijfsleven maken bijvoorbeeld medewerkers misbruik van vervalsingen. Denk bijvoorbeeld aan handtekeningen, salarisstroken, referenties, diploma’s, CV’s etc. Het is nooit verkeerd om personeel te screenen voordat u ze in dienst neemt. (zie ook antecedentenonderzoek)

Waarom een onderzoek laten uitvoeren

Binnen het bedrijfsleven kan een falsificatie of ook wel vervalsing veel geld kosten. In tijden van crisis wordt er gelogen en bedrogen en zo ook voor een baan of voor het genereren van geld.

Kortom, voorkomen is beter dan genezen. Een door Rebuss recherche uitgevoerd onderzoek kan de opdrachtgever kosten en een gang naar de rechter besparen.

Vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem contact op met Rebuss bedrijfsrecherche.

Gratis intake Informatie aanvragen