Onrechtmatig ziekteverzuim


Wat is onrechtmatig ziekteverzuim

Een onderzoek naar onrechtmatig ziekteverzuim houdt onder meer in het zoeken naar misbruik van tijd. Uw tijd! In de praktijk blijkt dat de zieke medewerker vaak werkt bij een concurrent, aan het klussen is of bezig is met de opstart van een eigen bedrijf. Een dergelijke medewerker kost onnodig veel geld. Onrechtmatig ziekteverzuim kost het bedrijfsleven jaarlijks miljoenen! Reden genoeg om een onderzoek door Rebuss recherche in te stellen.

Waarom een onderzoek naar onrechtmatig ziekteverzuim uitvoeren

Vaak zijn er signalen die wijzen op onterecht ziekteverzuim. Een collega ziet hem of haar gedurende het ziekteverlof “andere” dingen doen. Ook als u er tegen bent verzekerd. Soms is de verzekeringsmaatschappij namelijk bereid de kosten voor onderzoek (gedeeltelijk) te vergoeden. Uw eerste winst is dan al behaald. Het signaal dat u er mee afgeeft aan andere medewerkers is duidelijk. Na het vaststellen van het onrechtmatig ziekteverzuim wordt aan u een strategisch advies gegeven. De vervolgstappen zijn vaak een confronterend gesprek met de medewerker en ontslag (op staande voet of met een vaststellingsovereenkomst).

Door het dynamisch observeren van uw  medewerker kan Rebuss Recherche zorgen voor meer inzicht in een dergelijke situatie zonder dat dit invloed heeft op uw organisatie of uw klanten.

Kortom, voorkomen is beter dan genezen. Een door Rebuss uitgevoerd onderzoek kan de opdrachtgever kosten en een gang naar de rechter besparen.

Gratis intake Informatie aanvragen